همه چیز درباره کار و تحصیل در زمینه دامپزشکی

دامپزشکی در ترکیه

دامپزشکی در ترکیه

تحصیل در رشته دامپزشکی در ترکیه برای علاقمندان به این رشته تخصصی، یکی از بهترین انتخاب‌ها است.

این را می‌گوییم چرا که شما این امکان را خواهید داشت که دکتری دامپزشکی را در تعدادی از بهترین دانشگاه‌های جهان که در ترکیه قرار دارند، بگیرید؛ و این یعنی آینده‌ی تحصیلی و شغلی بسیار خوبی در انتظار فارغ‌التحصیلان رشته دامپزشکی از ترکیه خواهد بود. رشته دامپزشکی در ترکیه به طور تخصصی به امور و مسائل بهداشتی و درمانی مربوط به حیات دام‌ها اختصاص دارد. اگر می‌خواهید این رشته را در یکی از دانشگاه‌های اروپایی بگذرانید و در عین حال هزینه پایینی داشته باشد، به شما دانشگاه­های ترکیه از جمله دانشگاه اولوداغ و دانشگاه فرات را توصیه می‌کنیم.

شما برای تحصیل در رشته دامپزشکی در ترکیه اولا که باید دیپلم خود را گرفته و حداقل ۱۸ سال سن داشته باشید. همه ما می­دانیم که رشته دامپزشکی مقداری متفاوت با دیگر رشته­ها است. پس حتما باید با پیش زمینه ذهنی قبلی به این رشته وارد شوید. صبر و علاقمندی به رشته دو ویژگی اصلی طرفداران دامپزشکی است. شان و ارزش این شغل بسیار بالا است چرا که اولا با جان و حیات جانوری و دامی سرو کار دارد و در همان حال با سلامت زندگی و جان آدمها نیز مرتبط است. 

شرایط لازم برای اخذ پذیرش:

ترجمه مدرک دیپلم همراه با مهر سفارت ترکیه و یا مهر نوتر

ترجمه ریزنمرات دیپلم دبیرستان همراه با مهر سفارت ترکیه و یا مهر نوتر

ارائه ترجمه پاسپورت با تاریخ معتبر به همراه مهر سفارت یا نوتر

ارائه رزومه تحصیلی (اگر دارید)

شرکت در آزمون ورودی دانشگاهها و کسب حداقل نمره قبولی دانشگاه مدنظر

رشته دامپزشکی در ترکیه

رشته‌­ی دامپزشکی در ترکیه به مدت ۵ سال ادامه دارد؛ یعنی شما باید ۱۰ ترم تحصیلی را برای این رشته گذرانده باشید. دروس هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی ارائه می‌شوند. در کنار اینها یک دوره کارورزی برای دانشجویان نیز اضافه شده است. شما بعنوان دانشجوی دامپزشکی در ترکیه باید هم عاشق حیوانات باشید و هم در طول پروسه معاینه، درمان و مداوای آنها صبر و پشتکار داشته باشید. شما در پایان تحصیل قادر خواهید بود که انواع گونه‌های دامی را معاینه و درمان کنید. در کنار اینها مراقبت از سلامتی دام، جلوگیری از انتشار بیماری ‌های دامی به دیگر گونه ‌ها و انسان ها نیز در راس کار شما خواهد بود.

خلاصه ای از سال های تحصیلی دانشجویان دامپزشکی در ترکیه:

سال اول: دروس عمومی و پایه از جمله فیزیک، شیمی، جانورشناسی، گیاه شناسی و …

سال دوم: دروس تئوری و عملی از جمله آناتومی، بافت شناسی، جنین شناسی دام، فیزیولوژی، بیوشیمی و …

سال سوم: دروس تخصصی از جمله بیماری های داخلی، جراحی حیوانات، فارماکولوژی، انگل شناسی، باکتری شناسی، تغذیه دام، اصلاح نژاد دام و…

سال چهارم: دروس تخصصی و عملی بیشتر در آزمایشگاهها و کلینیک ها از جمله روش های مراقبت از دام، بیماری‌ های دامی، آسیب شناسی دام، تولید محصولات حیوانی و …

سال پنجم: دروس نهایی مربوط به معاینه و تکنولوژی محصولات حیوانی، تولید مثل حیوانات، طب داخلی، جراحی، تولد، درمان حیوانات بیمار به صورت عملی و…

برای ورود به این رشته بهتر است که در دروس شیمی و زیست توانایی بالایی داشته باشید. نمرات بالای شما برای پذیرش رشته دامپزشکی در ترکیه مورد نیاز است. البته که نمره دیگر دروس از جمله ریاضی و فیزیک نیز شانس شما برای پذیرش را بالا خواهد برد.

در ۵ گرایش مختلف این رشته می‌ توانید مشغول به تحصیل شوید:

 علوم پایه دامپزشکی

 علوم پیش بالینی

 علوم بالینی

 علوم دامی و تغذیه حیوانات

 بهداشت و فناوری مواد غذایی

تخصص دامپزشکی در ترکیه

منظور ما از تخصص دامپزشکی در ترکیه ادامه تحصیل برای دانشجویان فارغ التحصیل از مقطع دکتری دامپزشکی است. این پزشکان را تحت عنوان پزشک عمومی می شناسیم. حال شما بعد از فارغ التحصیلی می توانید در گرایش های مختلف دامپزشکی تخصصی شرکت کنید. از جمله جراحی که یک گرایش بسیار پرطرفدار است. از دیگر گرایش های دکتری تخصصی دامپزشکی می توان به بیهوشی، مراقبت های ویژه دام، بافت شناسی مقایسه ای، اپیدمیولوژی، انگل شناسی، باکتری شناسی، بیماری های داخلی دام، آناتومی و جنین شناسی، فیزیولوژی دام، بهداشت و بیماری های پرندگان و … اشاره کرد. در ۲۷ دانشگاه مختلف در ترکیه می‌توانید در یکی از این گرایش‌ ها مشغول به تحصیل شوید.

بهترین دانشگاه های دامپزشکی در ترکیه

اینکه در بسیاری از دانشگاه های ترکیه، رشته دامپزشکی ارائه می‌شود، خود خبر خوبی است. چرا که به همان اندازه ظرفیت پذیرش دانشجویان بین الملل نیز بیشتر خواهد شد. در این میان دو دانشگاه بورسا اولوداغ و دانشگاه فرات در میان ۳۰۰ دانشگاه برتر دنیا برای تحصیل دامپزشکی قرار دارند. همین مسئله توجه دانشجویان و متقاضیان دامپزشکی را به خود جذب کرده است.

دانشگاههای ترکیه که دامپزشکی را ارائه می‌ دهند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 دوکوز ایلول

آیدین عدنان مندرس

 آتاتورک

 وان یوزونجی ایل

 سیواس جمهوریت

 کاستامانو

 تکیرداغ نامیک کمال

 نجم­الدین اربکان

 سلجوق

 سیرت

 ارجیس

فرات

 هران

چوکوروا

 کافکاس

 هاتای مصطفی کمال

 اوندوکوز مایس

 بورسا اولوداغ

 آنکارا

 بالیکسیر

 استانبول – جراح پاشا

 کریکاله

 افیون کوچاتپه

 آکسارای

 محمد عاکف

 موغلا صدقی کوچمان

 دجله

 بینگول

کار دامپزشکی در ترکیه

شرایط کاری و بازار کار بسیار خوبی در ترکیه برای فارغ التحصیلان رشته دامپزشکی در ترکیه وجود دارد. شما در پایان تحصیل فورا می توانید جذب سازمان های درمانی دولتی و خصوصی شوید. در کنار اینها اگر به آموزش علاقه دارید، با یک آزمون ورود به آموزش عالی ترکیه، می‌توانید به عنوان هیات علمی و استاد حق التدریس مشغول به کار شوید. با بالا رفتن تجربه و سابقه نیز می توانید برای خود یک کلینیک دامپزشکی تاسیس کنید. کار در بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها، کلینیک ها و سازمان‌های مرتبط نیز از دیگر موقعیت های شغلی برای فارغ التحصیلان دامپزشکی در ترکیه است.

مجوز کار دامپزشکی در ترکیه

داشتن مجوز کار برای شاغل شدن در ترکیه ضروری است. منظور ما کسانی است که مدرک دامپزشکی دارند و حال می خواهند در شهرهای مختلف ترکیه مشغول به کار شوند. اجازه کار زمانی برای شما صادر می شود که از طرف کارفرمای ترک، دعوت نامه کاری داشته باشید و یا اینکه خودتان با معادل سازی مدرک و پیدا کردن کار در ترکیه نسبت به دریافت مجوز کار دامپزشکی اقدام کنید. در این راستا شما باید پاسپورت معتبر ترکیه را داشته باشید، دعوت نامه یا درخواست خود را مبنی بر کار در ترکیه ارائه دهید، مدارک مورد نیاز را تهیه کنید و سپس درخواست مجوز یا اجازه کار دهید. در این صورت با داشتن مجوز کاری در واقع شما ویزای کاری دریافت کرده اید و برایتان اقامت موقت یکساله ترکیه صادر شده است؛ اما اگر فارغ التحصیل دانشگاه­های ترکیه باشید، دیگر نیازی به اجازه کار نیست.

درآمد دامپزشکی در ترکیه

 با تحصیل دامپزشکی در ترکیه تا چقدر درآمد داشته باشید خوب است؟ میانگین درآمد یک دامپزشک  (Veterinarian) در ترکیه معادل ۹۲۲۰ لیر در ماه است؛ یعنی شما سالانه حدود ۱۱۱۰۰۰ لیر ترکیه، درآمد خواهید داشت. این میزان درآمد در کمترین حالت ۴۳۳۰ لیر در ماه و در بیشترین حالت ۱۴۶۰۰ لیر است؛ که البته با توجه به میزان سابقه، نوع مدرک و توانایی شما، درآمد نیز متفاوت خواهد بود. بعنوان مثال با توجه به میزان سابقه کاری، درآمد دامپزشکی در ترکیه به شرح زیر است:

۲ سال سابقه: ۵۰۰۰ لیر ترکیه

۲ تا ۵ سال سابقه: ۶۸۹۰ لیر ترکیه (۳۸ درصد افزایش درآمد)

۵ تا ۱۰ سال سابقه: ۹۸۱۰ لیر ترکیه (۴۲ درصد افزایش درآمد)

۱۰ تا ۱۵ سال سابقه: ۱۲۰۰۰ لیر ترکیه (۲۲ درصد افزایش درآمد)

۱۵ تا ۲۰ سال سابقه: ۱۲۶۰۰ لیر ترکیه (۶ درصد افزایش درآمد)

بیشتر از ۲۰ سال سابقه: ۱۳۷۰۰ لیر ترکیه (۹ درصد افزایش درآمد)

از طرفی مدرک لیسانس دامپزشکی ۳۶۸۰ لیر، مدرک کارشناسی ارشد ۹۸۶۰ لیر و مدرک دکتری ۱۳۱۰۰ لیر درآمد خواهد داشت. باز هم شما با توانایی و تسلط می‌توانید درآمدهای بیشتر و بیشتر را برای خود رقم بزنید.

 


 

مشاوره خرید ملک دراستانبول رایگان

اگر قصد خرید آپارتمان در استانبول را دارید می توانید با مشاوران ما درارتباط باشید.

لطفا  مارا در آپارات  ، اینستاگرام ، یوتوب ، فیس بوک ، دنبال نمایید.

تماس در واتساپ: ۹۰۵۳۷۲۳۸۳۶۶۳+

تماس مستقیم:    ۹۰۵۵۲۸۵۴۵۱۲۰+

۹۰۵۳۱۸۲۶۰۰۸۳+

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x