استخدام در ترکیه

درخواست شغل در ترکیه

فرآیند درخواست شغل در ترکیه

خارجی‌هایی که قصد درخواست شغل در ترکیه را دارند باید ابتدا درخواست خود را برای اجازه کار از طریق دفاتر کنسولی ترکیه در کشور محل اقامت یا ملیت خود ارائه می‌دهند. برای کار در ترکیه، شما باید برای دریافت اجازه کار و ویزا به نزدیک‌ترین کنسولگری و یا سفارت ترکیه مراجعه کنید. گذرنامه، فرم درخواست ویزا و نامه کارفرمای شما مدارک لازم برای درخواست شما هستند.

مدارک دیگر باید ظرف ده روز کاری پس از درخواست شما توسط کارفرمای شما به وزارت کار و تأمین اجتماعی ترکیه (MLSS) ارائه شود.

درخواست های شغل در ترکیه توسط وزارت کار و تأمین اجتماعی به‌طور مثبت یا منفی منعقد می‌شود. مجوزهای کار برابر با مجوزهای اقامت است؛ بنابراین، اگر مجوز کار توسط وزارتخانه تأیید شود. از دفاتر کنسولی ترکیه برای فرد خارجی هزینه ورودی ویزا، حق مجوز کار و هزینه اقامت اخذ می‌شود.

ازآنجاکه کارت اجازه کار جایگزین اجازه اقامت در ترکیه می‌شود، “ویزای مشروح کاری” که توسط این دفاتر صادر می‌شود فقط برای ورود و حداکثر ۹۰ روز قابل استفاده است. برنامه‌ها حداکثر ظرف مدت سی روز توسط MLSS نهایی می‌شوند. بلافاصله پس از ورود به ترکیه (قبل از شروع کار)، باید یک ماه در اداره پلیس محلی ثبت‌نام کنید تا اجازه اقامت لازم را به دست آورید.

 مجوز کار به خارجیانی که توسط وزارت اقتصاد در مناطق آزاد در کشور ترکیه کار می‌کنند. به افرادی که در واحدهای تحت وزارت فرهنگ و جهانگردی توسط وزارت مذکور کار می‌کنند و به پرسنل ملیت خارجی برای کار در دانشگاه‌ها توسط هیئت آموزش عالی اعطا می‌شود.

طبق مقررات مندرج در ماده ۱۴ قانون مجوز کار برای اتباع خارجی در کشور ترکیه. و همچنین به دلایل موجود دربند یک ماده ۲۲ قانون و ماده ۱۶ قانون مجوز کار برای اتباع خارجی، احتمال رد درخواست تمدید مجوز کار به‌به دلایل زیر ممکن است:

دلایل رد درخواست تمدید مجوز کار:

امکان تامین نیروی کار موردنیاز از بازار داخلی

وضعیت نامساعد بازار

جهت حفظ امنیت ملی، نظم، امنیت، منافع، اخلاق و سلامت عمومی

عدم وجود مجوز اقامت معتبر از سوی تبعه خارجی

عدم دریافت گواهینامه‌های لازم چون: صلاحیت، عضویت یا فعالیت، از سوی سازمان‌های تخصصی و مربوطه داخلی و بین‌المللی

دریافت حکم ممنوعیت از انجام فعالیت حرفه‌ای توسط تبعه خارجی

نداشتن تحصیلات دانشگاهی کافی

عدم‌تأیید صلاحیت تبعه خارجی

اتخاذ تصمیم اخراج یا ممنوعیت ورود برای تبعه خارجی

عدم تمدید اعتبار گذرنامه

خروج بیش از ۶ ماه تبعه خارجی از ترکیه

اسناد و مدارک موردنیاز کار در ترکیه

ممکن است برخی مدارک دیگر به صلاح‌دید سفارت ترکیه از شما درخواست گردد که متقاضی ملزم به ارائه‌ی آن‌ها در زمان اعلام‌شده است

مدارک موردنیاز جهت درخواست نامه اجازه کار در ترکیه به شرح زیر است:

شماره پیگیری کنسولگری (در زمان درخواست از سفارت‌خانه ترکیه به شما داده می‌شود.)

یک قطعه عکس ( لازم است تا فایل jpg آن را هم داشته باشید؛ زیرا در ثبت درخواست آنلاین باید ارائه شود))

فرم درخواست ویزای تکمیل‌شده برای متقاضی

قرارداد کاری که توسط کارفرمای ترک و شخص به امضاء رسیده باشد.

ترجمه رسمی پاسپورت به زبان ترکی

ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی به زبان ترکی (حداقل مدرک تحصیلی باید دیپلم باشد)

دفترچه اقامت

کد ملی جمهوری ترکیه که از سمت اداره امنیت ترکیه صادر می‌شود و مخصوص اتباع کشورهای دیگر است.

برگه درخواست الکترونیکی

آدرس ایمیل کارفرما

کد رمز دولتی کارفرما

در صورتی که سفارت ترکیه مدارک دیگری را درخواست نماید شخص ملزم است که همه موارد اعلامی را ارائه دهد

مدارک لازم جهت همراهان در مراحل درخواست ویزای کار ترکیه به شرح زیر است:

 

پرداخت هزینه کارت اقامت برای همراهان

اثبات تمکن مالی

اصل و کپی مدارک هویتی

بیمه درمانی اعضای خانواده

اخذ شماره مالیاتی برای اعضای خانواده

در صورت درخواست سفارت ارائه‌ی گواهی عدم سوءپیشینه

مؤلفه‌های اساسی درخواست کار ترکیه

مؤلفه‌های اساسی درخواست شغل در ترکیه همانند اکثر کشورهای دیگر است. یک نامه همراه و یک شرح‌حال (CV) تهیه کنید. طول رزومه کاری شما باید حدود یک صفحه باشد (در صورت لزوم دو صفحه) و باید کاملاً منظم و خوانا باشد؛ علاوه بر نام و اطلاعات تماس، تجربه کار و تحصیل را به ترتیب زمانی، به صورت سوم شخص مفرد (با استفاده از او، او یا نام خانوادگی شما) ذکر کنید.

اطلاعات و آدرس‌های تماس با کارفرمایان گذشته را درج کنید. کارفرمای احتمالی شما ممکن است تماس با آن‌ها را انتخاب کند. اگر اطلاعات تماس مرجع را در CV خود وارد نکنید؛ اگر کارفرما شما را برای مصاحبه انتخاب کند، احتمالاً رزومه‌ی شما را درخواست می‌کند.

بهتر است از کارفرمای قبلی خود معرفی‌نامه‌ای داشته باشید. معرفی‌نامه کارفرمای قبلی شما نباید بیش از سه یا چهار پاراگراف باشد و باید بر روی صلاحیت شما برای این سمت تمرکز داشته باشد. در صورت امکان از اغراق در صلاحیت‌ها خودداری کنید. کارفرمایان ترک شناخته‌شده‌اند که اطلاعات برنامه را بررسی می‌کنند. اطلاعات جعلی یا اغراق‌آمیز، مصاحبه شما را با شکست مواجه می‌کند

برخی از موقعیت‌ها به شما امکان می‌دهد که به صورت آنلاین اقدام کنید – این امر در ترکیه به‌طور فزاینده‌ای محبوب است. اگر درخواست خود را به صورت آنلاین ارسال می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که قالب برنامه درسی شما در صورت اسکن یا دیجیتالی شدن مشکلی ایجاد نخواهد کرد

در آخر، درخواست خود را به زبان مناسب ارائه دهید. اگر در یک شرکت غربی با شعبه‌ای در ترکیه اقدام می‌کنید، زبان انگلیسی خوب است. اگر می‌خواهید برای یک کارفرمای ترکیه‌ای کار کنید که به‌طور خاص به بازار ترکیه توجه می‌کند، بهتر است معرفی‌نامه خود را به زبان ترکی ترجمه کنید

باید های و نباید های مصاحبه 

در مصاحبه شغلی ترکیه مانند سایر مصاحبه‌ها رفتار کنید. شما باید لباس رسمی بپوشید و مراقب باشید که به‌موقع حضور داشته باشید

هنگام پاسخ دادن به سؤالات مؤدب و دقیق باشید؛ اما از صحبت کردن یا انحصار گفتگو خودداری کنید. مصاحبه‌کننده مطمئناً در مورد مهارت‌های زبان ترکی و شرایط زندگی شما در ترکیه سؤال خواهد کرد. صادقانه پاسخ دهید؛ اما به یاد داشته باشید که ادغام شما در فرهنگ ترکی به عنوان یک مورد مثبت تلقی می‌شود.

طول مصاحبه متفاوت خواهد بود. آن‌ها می‌توانند از نیم ساعت تا دو یا بیشتر ادامه داشته باشند، به خصوص اگر از شما بخواهند یک آزمون مهارت (معمول برای فناوری اطلاعات و مشاغل مرتبط) انجام دهید. بازهم از اغراق در تجربه خود بپرهیزید. به عنوان یک قاعده هر چیزی را که نمی‌توانید از طریق کسی، یا مرجع خود ثابت کنید، ادعا نکنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x