کار و استخدام درترکیه

شرایط کار در ترکیه

شرایط کار در ترکیه

ترکیه کشوری پیشرفته است. اینجا پلی میان آسیا و اروپا است. رشد اقتصادی آن در سالهای اخیر در جهان مورد توجه بوده است و همواره یکی از ۲۰ کشور قدرتمند از نظر اقتصادی است. پس شما اگر برای کار به چنین کشوری بروید، هرگز ضرر نخواهید کرد. کار در ترکیه مانند ایجاد بستری برای رشد بیشتر است. شما به راحتی به دیگر کشورهای پیشرفته دنیا دسترسی خواهید داشت. از طرفی ترکیه همسایه ی ایران با فرهنگ و تاریخی مشابه با ایران است. پس کار کردن در ترکیه برای ایرانی ها چندان با غم غربت همراه نخواهد بود. در کنار اینها نکات بسیار مهمی در پیدا کردن کار در ترکیه وجود دارد که باید حتماً بدانید. در هر کشوری، شرایط و قوانین خاصی برای کار کردن وجود دارد که باید تماماً رعایت شوند. شما با چه مدارک، تخصص و شرایطی به دنبال کار می گردید؟ شرایط کار در ترکیه را به طور کامل در این مقاله بررسی می کنیم.

آیا ترکیه برای زندگی و کار مناسب است؟

پیدا کردن کار در ترکیه، یکی از راههای تضمینی برای دریافت اقامت در ترکیه است. این حرف بدان معنا نیست که به تمام کسانی که به کار کردن در ترکیه مشغول می شوند، اقامت داده می شود، شما باید روال قانونی و مدارک خاص درخواست اقامت کاری را به واحد مهاجرت ترکیه ارائه دهید. با داشتن اقامت، حقوق شهروندی این کشور شامل شما می شود. اکنون شما در یک کشور آسیایی-اروپایی زندگی متفاوت و عالی را تجربه می کنید. در کنار اینها با کار کردن در ترکیه شما به وضعیت مالی و پول خواهید رسید. این نتیجه طبیعی کار کردن است؛ اما اینها تنها مزیت های کار کردن در کشور ترکیه نیست.

براساس آخرین گزارش HSBC Expat Explorer، ترکیه از نظر مهاجران مقیم آن به عنوان هفتمین کشور برتر جهان برای نیروی کار بین المللی قرار گرفته است. این بررسی فرصت های ارائه شده توسط کشورها را از نظر کیفیت زندگی، تعادل کار و زندگی، بازده مالی و زندگی خانوادگی بررسی کرده است و از این نظر ها قطعا می توان بیان کرد که ترکیه برای زندگی و کار کشور مناسبی است.

  • با کار کردن در این کشور می توانید مقصد های بعدی خود را در دیگر کشورهای اروپایی و آمریکایی تعیین کنید. داشتن اقامت کاری این کشور به شما در گرفتن ویزای دیگر کشورها کمک بسیار خواهد کرد.
  • شما می توانید در این کشور یک حساب بانکی بین المللی باز کنید. این‌گونه است که به شبکه جهانی نقل و انتقال پول متصل خواهید شد.
  • اگر کار کردن شما به صورت ثبت شرکت در این کشور باشد، بهتر و راحت تر می توانید خود و خدمات خود را به دیگر کشورهای دنیا معرفی کنید.
  • برخی از شغل ها که در داخل کشور خودمان زیاد بستر اشتغال زایی مناسبی ندارند را می توانید در ترکیه دنبال کنید و به جاهای فوق العاده ای برسید.
  • زندگی در ترکیه امن، راحت، هزینه های زندگی مناسب و سطح رفاه بالا است. پس قرار است در کنار کار کردن به شما خوش بگذرد.

    کدام شهر ترکیه برای زندگی و کار مناسب است؟

    وقتی صحبت از شهرهای بزرگ برای کار در ترکیه می شود، استانبول به عنوان پادشاه همه آنها سلطنت می کند. گرچه هزینه زندگی در این شهر بالاترین میزان است، اما بسیاری از ترک ها و خارجی ها با جستجوی مسکن ارزان قیمت در حومه زندگی می کنند و سپس به مرکز شهر رفت و آمد می کنند. در استانبول فرصت های شغلی بیشتری برای افراد حرفه ای وجود دارد و برخی ترجیح می دهند به عنوان au pair ( خدمتکار تهاتری) یا معلم انگلیسی کار کنند.

    برخی از شرکت های بین المللی در استانبول دفتر دارند. برخی از نمونه های برجسته این شرکت ها شامل اینتل و دایملر است. ترکیه همچنین به تولید منسوجات مشهور است و بیشتر جایهای خالی بین المللی برای کار به دانش زبان انگلیسی نیاز دارند هرچند که دانش زبان ترکی نیز مزیت زیادی خواهد داشت. جدا از جاذبه های گردشگری معمولی مانند بازار بزرگ، مسجد آبی، ایاصوفیه و موزه ها، مهاجران از یک صحنه شب زنده دار و وجود بهترین فروشگاه ها و مراکز خرید در ترکیه لذت می برند.

    • استانبول بزرگترین شهر ترکیه است و شاخص زندگی و کار در آن در دو سال گذشته ۱۰ درجه بیشتر از سایر شهرهای ترکیه افزایش یافته است و مهاجران ایرانی با بهره بردن از خدمات کاریابی در ترکیه برای ایرانیان می توانند پیشنهادات شغلی خوبی برای کار در ترکیه داشته باشند.
    • آنکارا نیز پایتخت سیاسی ترکیه و دومین شهر بزرگ ترکیه بعد از استانبول است و با استانبول اغلب برای عنوان بهترین شهر برای کار و زندگی رقابت می کند.
    • از سوی دیگر شهر آنتالیا در جنوب غربی ترکیه و مشرف به سواحل مدیترانه که اکنون به یک استراحتگاه بزرگ بین المللی تبدیل شده است فرصت های شغلی بسیاری را برای کار در هتل ها، استراحتگاه ها، رستوران ها و کافه ارائه می دهد.

    اعزام نیروی کار به ترکیه

    در راستای اعزام نیروی کار به ترکیه باید بیان کرد که افراد خارجی در ترکیه غالبا در زمینه های گردشگری، معلمی، املاک و مستغلات و امور مالی قادر به یافتن شغل هستند. البته در شهر های بزرگ همچنین فرصت هایی در بخشهای مهندسی، فناوری اطلاعات، منابع انسانی، طراحی، بازرگانی، بازاریابی و فروش نیز وجود دارد. همچنین فرصت زیادی برای مهاجران برای آموزش انگلیسی در ترکیه وجود دارد. لازم به ذکر است افراد مهاجر مجاز به کار در زمینه های خاص در ترکیه نیستند. به عنوان مثال، افراد خارجی مجاز به استخدام در صنعت معدن، به عنوان مدیر اجرایی آژانس های مسافرتی و برخی مشاغل حرفه ای مانند داروسازان، پرستاران و دندانپزشکان نیستند.

    پیدا کردن کار در ترکیه

    بهترین اقدام برای کار در ترکیه این است قبل از رسیدن به ترکیه یک شغل را برای خود پیدا کنید که این امر باعث افزایش شانس ، برای بدست آوردن به موقع ویزا و اقامت می باشد. اگر شما به دنبال تدریس زبان انگلیسی هستید، سایت Dave´s ESL Cafe و TEFL لیست های جدیدی از مشاغل را ارائه می کنند. روزنامه ها و مجلات بین المللی با بخش های آگهی ممکن است لیستهای کار در ترکیه را داشته باشند. اگر قبل از ورود به ترکیه، شغلی نداشته باشید، برای یک ماجراجویی خودتان را آماده کنید.

    روش های مختلفی برای پیدا کردن کار در ترکیه وجود دارد. جستجوی شغل شما به مکانی که می خواهید کار کنید بستگی دارد و بهتر است قبل از ورود به ترکیه کار پیدا کنید، نه تنها برای آرامش خاطر بلکه برای اینکه بتوانید ویزا و مجوزهای مناسب را دریافت کنید. روزنامه ها و مجلات بین المللی با بخش های طبقه بندی شده نیز لیست مشاغل مورد نیاز را تبلیغ می کنند.

    اگر شما قصد دارید به عنوان پرستار بچه کار کنید، پورتال های آنلاین Angelo-Nannies می تواند به شما کمک کند تا جایی را برای کار در ترکیه پیدا کنید. به پرستار بچه نسبتاً حقوق خوب پرداخت می شود (البته در مقایسه با کارکنان بار و رستورانها) و اغلب آنها از سوی خانواده های ترکی اسکان داده می شوند. انتظار می رود که ساعت های طولانی را کار کنند. این تجربه با هر کارفرما فرق می کند. شغل های گوناگون به صورت آنلاین در JobLink ترکیه ارسال می شود و اینها شامل موقعیتهای کسب و کار و فن آوری هستند. در نهایت شما ممکن است بخش های آگهی را در مجلۀ مهاجرین از قبیل Land of lights که معمولاً به انجمن های محلی خدمت می کنند را چک کنید.

    مدارک لازم برای اجازه کار در ترکیه

    برای شروع کسب و کار در ترکیه به اجازه کار نیاز خواهید داشت. انواع اجازه کار در ترکیه را دولت برای اتباع خارجی مشخص کرده است. نوع اول، اجازه کارت مدت دار است. در این نوع اجازه کار، شما برای یک شغل خاص و به مدت خاص (یک سال) وارد ترکیه خواهید شد. بعد از یک سال برای ماندن بیشتر باید درخواست تمدید بدهید و درخواست شما مجدداً بررسی شود. در صورت تأیید شما سه سال دیگر اجازه کار خواهید داشت. بعد از سه سال نیز امکان تمدید به ۶ سال وجود دارد. بعد از گذراندن ۶ سال نیز به شما اقامت دائم داده می شود. نوع دیگر، اجازه کار دائم است. اگر شما در ترکیه مشغول به کار شوید و ۵ سال از کار کردن شما بگذرد و بیمه ی شما نیز در طول این مدت رد شده باشد، می توانید درخواست اجازه کار دائم دهید؛ یعنی:

    • شما باید برای گرفتن اجازه کار، درخواست ویزای کاری دهید.
    • برای گرفتن ویزای کاری، باید از یک شرکت ثبت شده در ترکیه، دعوت نامه دریافت کنید. این نامه را باید به وزارت امور خارجه ارائه دهید.
    • در داخل قرارداد کاری شما باید شغل و آدرس محل کار شما به طور کامل ذکر شده باشد.
    • مهم نیست که در زمان درخواست ویزا شما در ترکیه حضور دارید یا نه
    • پروسه بررسی درخواست ویزای کاری شما امکان دارد که ۹۰ روز طول بکشد؛ اما معمولاً ۳۰ روزه نتایج درخواست را اعلام می کنند.
    • مدارک خود را باید به سفارت ترکیه در ایران، اداره کار و امور اجتماعی در ترکیه ارائه دهید.
    • شما تنها زمانی می توانید کار خود را به طور قانونی در ترکیه شروع کنید که ویزای کاری و اجازه کاری را گرفته باشید.

      قانون کار در ترکیه (ساعت، فرهنگ، شرایط کاری)

      قانون کار در ترکیه ، ساعت کاری را ۴۵ ساعت در هفته تعیین می کند. شرکتهای بزرگ از ساعت ۸ و نیم صبح تا ۱۷ دوشنبه تا جمعه باز هستند هرچند که این اغلب بسته به شغل تغییر می کند. علی رغم این قانون، یک هفته کار استاندارد در ترکیه وجود ندارد. در حالیکه کارمندان شرکتها می توانند ۴۵ ساعت در هفته با اضافه کاری کم کار کنند، اما مهاجرانی که در صنعت گردشگری کار می کنند (بخصوص در بار و رستوران) ممکن است ساعتهای طولانی تری را به خود اختصاص دهند. کارگران ترکی در سن ۱۵ سالگی واجد شرایط اشتغال کامل هستند. کودکان ۱۳ ساله واجد شرایط برای اشتغال پاره وقت هستند تا زمانی که کار فیزیکی برای آنها سخت نباشد و همچنین آنها در مدرسه حضور دارند.

      مرخصی و تعطیلات کار در ترکیه

      اکثر شرکتهای ترکی در یکسال دو هفته تعطیلات دارند و ناامید کننده است که برای کارگران نیمه وقت یا معلمان زبان انگلیسی اعمال نمی شود. این گروه یک روز در هفته باید باقی بمانند. کارگران خارجی نباید انتظار همه تعطیلات غربی (از قبیل کریسمس و عید پاک) را داشته باشند، مگر اینکه آنها در شرکتهای بزرگ بین المللی کار کنند. با این حال مرخصی برای تعطیلات ترکی صادر می شود، مگر اینکه شما در صنعت گردشگری کار کنید. اگر چنین است شما باید منتظر فصل زمستان باشید. بسیاری از کارکنان نیمه وقت هفت روز هفته را در طول فصل شلوغ گردشگری تابستان کار می کنند.

      اقامت از طریق کار در ترکیه

      اقامت از طریق کار یکی از راههای مهاجرت به ترکیه است. می توانید با پیدا کردن کار، خود را به شهروند ترکیه تبدیل کنید. اگر می خواهید خانوادگی به ترکیه مهاجرت کنید که باید مدارک خود و همراهتان را به طور جداگانه برای اخذ ویزا ارائه دهید.

      مدارک لازم برای اخذ ویزای کاری ترکیه:

      • دفترچه اقامت
      • ارائه برگه اقامت
      • ارائه اصل پاسپورت معتبر
      • کد ملی مخصوص اتباع خارجی
      • پیشنهاد کاری از سمت کارفرما
      • یک قطعه عکس
      • آدرس الکترونیکی کارفرما
      • کد رمز دولتی کارفرما
      • داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
      • برگه درخواست اخذ ویزا

      مدارک لازم برای اخذ ویزای همراه:

      • پرداخت هزینه کارت اقامت برای همراهان (۳۶ لیر برای کودکان زیر ۱۸ سال و ۷۲ لیر برای بزرگتر از ۱۸ سال)
      • ارائه کپی و اصل مدارک (سند ازدواج، شناسنامه افراد، پاسپورت)
      • اثبات تمکن مالی کافی برای همراهان در ترکیه
      • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
      • گرفتن شماره مالیات برای اعضای خانواده (همراهان)

      کسب و کار در ترکیه برای ایرانیان

      از آنجایی که هزینه های تحصیل در ترکیه نسبت به تحصیل در بسیاری از کشورهای همترازش پایین تر است، همواره یکی از گزینه های پرطرفدار میان ایرانی ها است. افراد زیادی برای تحصیل در دانشگاههای برتر این کشور در رشته های مختلف، راهی شهرهای مختلف آن می شوند. این را همیشه به یاد داشته باشید که به کسانی که ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت کرده اند، مجوز کاری داده نمی شود؛ اما تبصره های خاصی برای اشتغال دانشجویان در این کشور وجود دارد. در کنار تحصیل، کسب و کار در ترکیه دیگر راه جذاب میان ایرانیان برای مهاجرت به این کشور است.

      شرایط کار در ترکیه برای خانم ها

      درصد زیادی از متقاضیان ویزای کار در ترکیه را خانم ها به خود اختصاص داده اند. شغل های زیادی را می توانید در شهرهای مختلف ترکیه مخصوصاً استانبول پیدا کنید. ما در اینجا بهترین مشاغل برای بانوان در ترکیه را به تفکیک آورده ایم. اگر به کارهای زیر علاقه دارید، می توانید خیلی راحت نسبت به ارسال CV و درخواست کاری خود به شرکت های مختلف اقدام کنید.

      • درمان و پزشکی: بیشترین میزان درآمد در ترکیه را با شغل هایی مانند متخصص زنان، متخصص بیهوشی و یا کار کردن در کادر درمان خواهید داشت.
      • شغل های هنری: شاخه های مختلف هنر از جمله موسیقی، بازیگری، خیاطی، چرم دوزی، طراحی لباس و … در ترکیه پررونق است.

      • آشپزی و پرستاری در منزل: می توانید در یک رستوران ایرانی مشغول به کار شوید و یا کارهای پرستاری و خانه داری را انجام دهید.
      • آرایشگری: کارهای زیبایی مو، پوست، ماساژ و … در ترکیه طرفدار زیاد دارد. اگر تخصص خاصی هم در این زمینه داشته باشید عالی می شود.
      • از دیگر شغل های رایج برای خانم ها در ترکیه می توان به فریلنسری، ترجمه، بازاریابی اینترنتی، طلاسازی، طراحی جواهرآلات، مربیگری، حسابداری، مهمانداری، خوانندگی، پرورش گل و گیاه و … اشاره کرد. شما به دنبال پیدا کردن چه کاری در ترکیه هستید؟ با کارشناسان ما تماس بگیرید و مشاوره های لازم را دریافت کنید.

    شرایط کار در ترکیه برای آقایان

    این تفکیک کردن کار در ترکیه برای آقایان و خانم ها از جایی ناشی می شود که همواره شغل هایی خاص در کشورهای مختلف پررونق تر هستند. البته در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته این مسئله خیلی کمرنگ است و تمام شغل ها جایگاه قدرتمند خود را دارند. کار در ترکیه برای آقایان نیز از کارهای مهندسی گرفته تا کارهای هنری و خدماتی را شامل می شود. شما هر تخصص و علاقه ای که داشته باشید، می توانید در ترکیه مشغول به کار شوید. شرایط کار در ترکیه

    • جوشکاری
    • مهندسی
    • طراحی معماری
    • کار در رستوران
    • کار در آشپزخانه ها
    • نجار
    • کاشی کار
    • نقاش ساختمان
    • کارگری
    • خیاطی
    • تورلیدری
    • حسابداری
    • کار در کارخانجات
    • مترجمی
    • پزشکی و درمان
    • تعمیرکاری
    • شغل های ساختمانی
    • چرم دوزی
    • پلاستیک سازی

    شرایط کار در ترکیه با جای خواب و غذا

    اگر در سایت های کاریابی در ترکیه به دنبال کار گشته باشید، به کرات به نیازمندی های مختلف برخورده اید که جای خواب و غذا نیز ارائه می دهند. رفتن به ترکیه برای کار به همراه جای خواب و غذا بیشتر در زمینه کارهای ساختمانی، کارگری، کارهای خدماتی و حرفه ای هستند. از جمله این کارها می توان به صافکاری، لوله کشی، رنگ کاری، نقاشی، جوشکاری، گارسونی، تاسیسات چی و … اشاره کرد.

    چگونه در ترکیه کار پیدا کنیم؟

    شرایط شما برای رفتن به ترکیه برای کار در درجه اول خیلی مهم است. این را همیشه به یاد داشته باشید که داشتن تخصص بیشتر از مدرک دانشگاهی، داشتن تسلط به زبان ترکی بیشتر از انگلیسی و داشتن مجوز کار بیشتر از نداشتن آن به نفع شما خواهد بود.

    در کل سه راه برای شروع کردن کار در ترکیه وجود دارد که می توانید از طریق آنها اقدام کنید. شرایط کار در ترکیه:

    1. راه اول:به صورت قانونی مشغول به کار شوید. در این روش شما رزومه و پورتفولیو خود را به شرکت ها و کارفرماهایی که می خواهید در آنها مشغول به کار شوید می فرستید. هر کدام از کارفرماها که رزرومه شما را تأیید کند، شما را به مصاحبه دعوت خواهد کرد؛ یعنی شما باید حضوری به شرکت بروید. اگر از مصاحبه موفق بیرون بیایید که شاید از طریق اسکایپ یا ویدئو کال نیز باشد، استخدام می شوید. این در واقع به معنای مجوز کار در ترکیه است. این مجوز را MLSS یا وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه صادر می کند.
    2. راه دوم: کسب و کار خود را در ترکیه ثبت کنید. پرداخت هزینه ثبت شرکت در ترکیه و ایجاد یکی از شعبه های شرکت داخلی در این کشور نیز راه دیگر رفتن به ترکیه برای کار است. دولت ترکیه از سرمایه گذاران خارجی و شرکت های تازه تأسیس در کشور خود استقبال زیادی می کند.

    3. راه سوم:به صورت غیرقانونی مشغول به کار شوید. در اینجا دیگر خبری از دعوت نامه از سمت کارفرما نیست. این روش شاید درآمد به دنبال داشته باشد، اما نبود قرارداد قانونی میان طرفین امکان دارد شما را از حقوقی که دارید بی بهره کند.

    شرایط کار در ترکیه بدون پاسپورت

    پیدا کردن کار در ترکیه بدون پاسپورت غیرممکن است. شما برای خارج شدن از کشور به پاسپورت یا گذرنامه نیاز دارید. میزان اعتبار آن نیز باید حتماً حداقل ۶ ماه باشد. البته که شما بدون ویزا می توانید به ترکیه سفر کنید. در طول این سفر خود که ۳ ماه می باشد، می توانید به جستجوی کار نیز بپردازید؛ اما به یاد داشته باشید که برای گرفتن ویزای کاری و درخواست اقامت کاری در ترکیه باید پاسپورت معتبر به همراه مجوز کاری داشته باشید.

    حتماً شما نیز شنیده اید که دولت ترکیه در پی این است که گردشگران ایرانی و روسی را بدون پاسپورت و تنها با کارت شناسایی وارد کشور کند. این یک طرح حمایتی از صنعت توریسم است که رئیس اتحادیه آژانس های گردشگری ترکیه از آن خبر داده است؛ اما این طرح هنوز تصویب نشده و شما برای سفر توریستی به این کشور به پاسپورت نیاز دارید. البته در طول مدت اقامت حداکثر ۳ ماهه ی خود در ترکیه حق خرید و فروش، کار کردن و تحصیل را ندارید. چرا که اینها نیاز به اخذ ویزا دارند.

    شرایط کار در ترکیه بدون پایان خدمت

    اما خبر خوب برای کسانی که می خواهند بدون کارت پایان خدمت به ترکیه بروند این است که این کار شدنی است. قانون خدمت برای پسران در داخل کشور ایران بدین صورت است که با پایان ۱۸ سالگی، آنها باید به خدمت سربازی بروند. در این میان با تحصیل، معافیت موقت برای آنها صادر می شود. بعد از پایان این دوره موقت نباید غیبت داشته باشند. کسانی که به دنبال کار در ترکیه بدون کارت پایان خدمت هستند باید:

    • کد سخا را از پلیس + ۱۰ دریافت کنند
    • درخواست خود مبنی بر خروج از کشور بدون کارت پایان خدمت را در پرتال جامع سازمانی وظیفه ی عمومی ثبت کنند.
    • منتظر قبول شدن یا رد شدن درخواست خود بمانند
    • مدارک لازم و کافی مبنی بر نوع سفر خود ارائه دهند
    • در صورت قبولی درخواست، باید وثیقه ی کافی اعلام شده را به دولت ارائه دهند.
    • شاید این پروسه چند ماه طول بکشد، برای همین بهتر است زودتر اقدام کنند.

    آنچه شانس شما را در گرفتن پاسپورت بدون کارت پایان خدمت افزایش می دهد:

    • غیبت نداشته باشید
    • وضعیت تحصیلی مشخصی داشته باشید
    • سنوات تحصیلی بیشتر از حد مجاز نداشته باشید
    • وثیقه کافی به سازمان وظیفه عمومی ارائه دهید
    • درخواست مجوز خروج از کشور یا گواهی اشتغال به تحصیل ارائه دهید

    کار در ترکیه برای پناهندگان

    کار کردن بخش مهمی از حقوق شهروندی برای تمام انسان ها است. برای همین پناهندگان نیز می توانند در کشور ترکیه به دنبال کار باشند. شروع به کار می تواند استارت بسیار خوبی برای شروع زندگی بهتر و متفاوت در ترکیه باشد. پناهندگان باید ابتدا نسبت به درخواست مجوز کاری خود اقدام کنند. مسئله مهم در مورد کار کردن در ترکیه این است که برای کودکان ۱۵ تا ۱۸ سال محدودیت کاری وجود دارد و برای کودکان زیر ۱۵ سال کار کردن ممنوع است. قطعاً کسانی که به کشور دیگری پناهنده می شوند، در واقع از کشور خود به دلایل مختلف، فرار کرده اند. این دسته افراد برای شروع به کار باید پناهنده مشروط با حمایت ثانویه را دریافت کنند. ۶ ماه که گذشت می توانند مشغول به کار شوند. یا در جایی کار پیدا کنند و یا کسب و کار خود را آغاز کنند.

    • در کل پناهنده در تعریفی که در ماده ۶۱ کنوانسیون پناهندگی ژنو آمده است، به کسی گفته می شود که در داخل کشور خود احساس امنیت نمی کند و به دلایل مختلف از جمله ترس از دست دادن جان، محاکمه، تبعیض های نژادی، ملیتی، عضویت در گروههای خاص و … به کشور دیگری می رود و در واقع به آنجا پناه می برد. حال سه دسته افراد با عنوان پناهندگی به ترکیه می روند:
    • پناهندگان کشورهای اروپایی که نمی توانند به کشور خود برگردند.
    • افرادی که به دلیل ترس از محاکمه شدن به ترکیه پناه می برند به طور موقت در آنجا می مانند تا به مقصد بعدی بروند.
    • افرادی که شرایط پناهندگی در ترکیه را ندارند، اما کشور ترکیه به طور موقت به حفاظت جانی آنها می پردازد.

    کار در ترکیه با ویزای توریستی

    ویزای توریستی ترکیه برای وارد شدن به خاک این کشور لازم است؛ اما ایرانی ها می توانند بدون ویزای توریستی e-Visa به ترکیه سفر کنند و تا سه ماه در آنجا بمانند. برای اقامت توریستی در ترکیه شما با پاسپورت معتبر با اعتبار حداقل ۶ ماه می توانید به ترکیه سفر کنید. در طول مدت اقامت توریستی خود نیز میتوانید به دنبال کار بگردید، اما حق کار کردن یا تحصیل در ترکیه را ندارید. در صورت تمایل به ماندن بیشتر از ۳ ماه در ترکیه باید نسبت به درخواست تمدید مهلت اقامت خود در کنسولگری ترکیه اقدام کنید.

    بهترین کار در ترکیه چیست؟

    حقیقت بسیار مهم در پیدا کردن کار در ترکیه و در هر کشور دیگری این است که شما اگر تخصص داشته باشید، بیکار نخواهید ماند. پس اول از همه چیز زمینه کاری و تخصص خود را مشخص کنید. قطعاً در کشور ترکیه رونق و بازار کار بسیاری از مشاغل بیشتر است. همین است که افراد به دلایلی از جمله جایگاه اجتماعی بالاتر و درآمدهای بیشتر به ترکیه مهاجرت می کنند. ما در اینجا یک لیست از متداول ترین شغل ها برای اتباع خارجی در ترکیه، لیستی از پردرآمدترین شغل ها و لیست میانگین درآمد شغل های مختلف را برایتان آورده ایم. با در نظر گرفتن این موارد راحت تر می توانید تصمیم بگیرید. البته می توانید برای دریافت مشاوره های رایگان و تخصصی در موردشرایط کار در ترکیه نیز با کارشناسان ما تماس بگیرید.

    لیست مشاغل مورد نیاز ترکیه برای اتباع خارجی:
    • نجاری
    • آشپزی
    • مهمانداری
    • تورلیدری
    • آرایشگری
    • حسابداری
    • بسته بندی
    • کاشی کاری
    • فناوری اطلاعات
    • کارهای ساختمانی
    • فروشندگی
    • کار در رستوران ها
    لیست مشاغل پردرآمد برای اتباع خارجی:
    • اورولوژیست
    • متخصص و پزشک داخلی
    • جراح مغز و اعصاب
    • طب سوزنی
    • متخصص زنان و زایمان
    • نگهداری از کودکان
    • جوشکاری زیر دریا
    • کارگر
    • برنامه نویس حرفه ای
    • آموزش زبان فرانسه
    • آموزش زبان انگلیسی
    • بازاریابی
    • مکانیک و کارهای فنی
    درآمد متوسط شغل های مختلف برای اتباع خارجی در ترکیه به شرط داشتن اجازه کار:
    • کارهای مهندسی، اداری و معماری: ۱۰۲۳۲ لیر ترکی
    • امور تخصصی از جمله پزشکی، معلمی و … ۷۶۷۴ لیر ترکی
    • امور فروشندگی، بازاریابی و …، ۳۸۳۷ لیر ترکی
    • امور گردشگری، تشریفاتی، مهمانداری و …، ۲۵۵۸ لیر ترکی
    • امور مربوط به خانه داری، پرستاری در منزل، خدمتکاری و …، ۲۵۵۸ لیر ترکی

    نکته مهم: البته مقدار درآمد شما به شهری که در آن کار می کنید و میزان توانایی خودتان نیز بستگی دارد.

    شرایط کار در ترکیه را در این مقاله به صورت کامل توضیح دادیم . در صورت نیاز با کارشناسان ما تماس بگیرید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x